top of page

NK Skovservice startede jeg i 2001 af den simple grund: "Jeg kunne ikke lade være"

Fascinationen af træer

Jeg er uddannet Skov- og Naturteknikker. Det viste sig hurtigt, at det ikke var nok for mig at fælde træer. Jeg ville have alle aspekter af træerne og naturen med i mit arbejde. Derfor blev det vigtigt for mig at få disse kæmpe gjort udødelige. Dette gøres bedst ved at få dem på savværket og implementeret i byggerier – af alle slags.

 

Savværket er et fantastisk stykke værktøj, der former et stykke træ til lige det man ønsker. Når træet kommer til savværket, er det mig som bestemmer om det skal være beklædningsbrædder, gulv eller loft. Herefter vil det meste af træet forblive synligt årti efter årti i bygninger, som borde eller hvortil fantasien rækker.

 

Jeg kan stadig efter over 10 år tænke, at det er fantastisk at få et stort lækkert stykke tømmer på savværket, som Dalgas plantede på heden for mange år siden. Dét, man kan skabe med træ, fascinerer mig.

 

Forvandlingen af et stykke 100 år gammelt natur

Trangen til at skabe blev stor, og med tiden fik jeg nye interesser. Kort efter jeg havde købt et savværk, og fik jeg lyst til mere. Det blev til at høvle træet flot og i forskellige former.

 

Det at kunne forme træet til noget konkret brugbart er en speciel følelse. Først at lave det til bygningstømmer - for dernæst at lave det til brædder, der er ens, glatte og flotte – det bliver jeg aldrig træt af.

 

NK Skovservice er en del af min dagligdag. Savværket er en del af den samlede ejendom, hvor jeg dagligt bor med min kone og to drenge. Savværket er en del af deres dagligdag også.

 

Lidt af en trænørd

De mange år med træ hver eneste dag gør mig til til en vaske ægte trænørd. Jeg har stort set brugt træ i alt - om det er til overlæggere i porte, opbygning af veteranbiler, gamle bygninger eller til nybyggeri, bådebroer og legeredskaber - så har jeg prøvet det hele.

 

Jeg kan som en trænørd sige, at der ikke findes den træsort i Danmark, jeg ikke har prøvet at arbejde med. Jeg har en stor viden, så jeg kan være behjælpelig med at finde den rette løsning. Træ er ikke bare træ, det er en passion, levevej og lidenskab. Fra opbygningen af hver celle i stammen til opførelsen af det byggeri, der drømmes om.

 

NK Skovservice

Til daglig styrer jeg og min trofaste kollega Johannes savværket. Vi deler glæden ved at hjælpe andre med deres byggerier. Vi saver, høvler og maler alt træ, der kommer i vores hænder. I det store dejlige værksted bygger vi gerne for andre, dog primært små projekter som fx redskabsskure i samlesæt, legeredskaber og mange flotte hegn.

 

Vi følger af og til op de mere end 1000 kunder, vi har hjulpet i tidens løb. Vi synes det er spændende, om det vi producerer stadig er i brug og det stadig ser ud godt ud. Det er trods alt os selv der er de største kritikere.

 

Jeg glæder mig til at hjælpe dig. Løsningen er ofte ligefor....   

 

- Kresten

Untitled.jpg
Fire Wood
Tranquil forest
Spring Forest
Forest Grass
Closeup of freshly cut logs
bottom of page