top of page
10698701_471942049614557_582129762608701

Pæle

TRÆPÆLE

NK Skovservice producerer afbarket træpæle i høj kvalitet fra vores danske skove.


4 forskellige træsorter med hver deres nøje udvalgte kvaliteter og anvendelse har fundet vej til NK Services stabel af træ.


Gran: Bruges ofte i mindre mængder til; rafter, hegn, opbinding, ruse-pæle, overliggere på gynger og pergolaer mv., hvis de ikke har jordkontakt. Ved jordkontakt forventes der, at gran holder under 5 år.


Lærk: bruges fortrinsvis til gyngestativer, hegnsstolper, bedafgrænsening mm. Denne træsort er til tider meget krum og vil få træet til at se meget naturligt ud. Ved for stor krumning vil der forkomme steder, hvor træet ikke er ordentligt afbarket. Det afhjælpes ved montering ved lige at fjerne rester med en båndkniv eller barkspade. Lærk forventes at holde i jordkontakt ca. 10 år.


Douglas: egner sig til samme formål som Lærk. Det er kendetegnet ved at være meget lige. Træet kan oftes findes uden den helt store afsmalning. Denne har grenkranse og får derved knaster til at sidde symetrisk. Douglas har samme holdbarhed i jordkontakt som Lærk.


Ceder: bruges til hegnsstolper der kræver stor holdbarhed, fx: stakit, og hestehegn. Det er den træsort fra de danske skove, der har den længste holdbarhed i jord. Træet er forholdvis blødt med en let krydret duft.  Den har en stor afsmalning.


Behandling af træet

Vores afbarket pæle har en høj kerneandel. Det yderste af træet er skrællet af og knaster følger rundingen på træet. Når træet er afbarket, og træet er blottet, tager pælene godt imod træbeskyttelse - hvad enten det er påsmurt eller dyppet.


Træet er ikke afbarket mere end, at man stadig kan følge den naturlige krumning og afsmalning. Pælene fra NK Skovservice får det flotte udseende, som kendes fra skoven.


For at træ skal holde længst muligt i jordkontakt, er det vigtigt, at det er afbarket. Det minimerer angreb fra insekter, som ellers lever under barken, og beskytter mod rovdyr. Det giver desuden træet et mere eksklusiv look - med en smuk, glat overflade. Ønsker du fx at bygge sin egen naturlegeplads, er det rart, der ikke er udstikkende knaster at rive sig på.


Udvalg

Programmet af afbarket pæle spænder fra 5 cm til 40 cm - og laves med 5 cm interval. Allerede løste opgaver har været alt i brobyggeri, rundtømmerhuse, indhegninger, afgrænsninger mm.


Desuden leveres der også gerne pæle kløvskåret med båndsav til fx indhegning af juletræsarealer, hestehegn mm. Der kan spidses og affases de tyndere dimensioner, så det får et mere eksklusiv udseende og derudover letter monteringen.


Tag mig gerne med på råd, når det drejer sig om indhegning og forbrug af søjler/pæle til konstruktionsmæssige formål. Hvis der dukker en udfordring op, er jeg altid friske på at finde en god løsning.


NK Skovservice er CE certificeret indenfor lægter, brædder, planker og heltømmer.


Priser

Afbarket pæle

Regnes i cm fra den tyndeste ende af træet.


Pæle

Svinger med 5cm intervaller.


Gran

3,50 kr. pr. m. + moms

(fx. ø10cm koster 35 kr. pr m + moms)


Lærk og Douglas

4,50 kr. pr m+ moms

(fx ø10 cm koster 45 kr. pr m + moms)


Ceder

6,50 kr. pr cm pr. m + moms

(fx ø10cm koster 65 kr. pr m + moms)


Pæle med bark

2 kr. pr cm pr m + moms

(fx ø10 cm koster 20 kr. pr m + moms)


Kløvskåret pæle

3 kr. pr cm pr m + moms


Afbarkning kan foretages fra ø10-ø35 cm.

Jeg har som standard pæle på lager i længderne på 2,7 m - 4,25 m. Men kontakt mig

bottom of page